Guacamole in a white bowl with tortillas around it.

Πώς να φτιάξετε γκουακαμόλε βήμα προς βήμα (Βίντεο)

Posted on

Μάθετε πώς να φτιάχνετε το καλύτερο από ποτέ απλό Guacamole βήμα βήμα! Αυτή η συνταγή ντιπ προετοιμάζεται τόσο εύκολα για ένα πάρτι με λίγα μόνο υλικά και τη σερβίρετε με πατατάκια ή τορτίγιες.

Αυτό είναι η αγαπημένη μου απλή συνταγή γκουακαμόλε που είναι τόσο εύκολο να γίνει με τέλεια ισορροπία γεύσεων και υφής. Μου αρέσει να το φτιάχνω ως ορεκτικό για τους καλεσμένους ή απλώς ως σνακ για την ημέρα του παιχνιδιού.

Παρόμοιο με το δικό μου Συνταγή ντιπ αβοκάντοαυτό το guacamole χρησιμοποιεί λίγα μόνο συστατικά και δεν χρειάζεται περισσότερο από 10 λεπτά για να προετοιμαστεί.

Αυτό θα είναι ένα υπέροχο ορεκτικό για να το σερβίρετε για πάρτι μαζί με κάποιους Μπρουσκέτα με ντοματίνια, Σάλσα αβοκάντο μάνγκο, Σαλάτα ζυμαρικών κριθαριούκαι άλλες Καλοκαιρινές Συνταγές.

Γκουακαμόλε σε λευκό μπολ με τορτίγιες γύρω του.

Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα αβοκάντο;

Το καλύτερο guacamole ξεκινά με τέλεια ώριμα αβοκάντο. Ακολουθούν μερικές συμβουλές που πρέπει να θυμάστε.

  • Όταν αρπάζετε αβοκάντο, βεβαιωθείτε ότι είναι όχι πολύ σκληρό ή πολύ μαλακό.
  • Εάν το στέλεχος είναι προσκολλημένο και δεν μπορείτε να το αφαιρέσετε εύκολα, αυτό σημαίνει ότι το αβοκάντο είναι πιθανότατα υποώριμο. Όταν είναι ώριμο, το στέλεχος μπορεί να αφαιρεθεί εύκολα.
  • Εάν δεν σκοπεύετε να τα χρησιμοποιήσετε για τις επόμενες μέρες, φυλάξτε τα στο ψυγείο μέχρι να τα χρησιμοποιήσετε. Αυτό θα τα αποτρέψει από το να μαυρίσουν πολύ γρήγορα.
  • Αντίθετα, αν χρειάζεται να επιταχύνετε τη διαδικασία ωρίμανσης, μπορείτε να τα τοποθετήσετε σε ένα καφέ σακουλάκι μαζί με ένα μήλο ή μια μπανάνα για 1-2 ημέρες.
Λαχανικά σε ένα ξύλινο πιάτο.  Υλικά για γουακαμόλε.

Πως να φτιάξεις αυτή τη συνταγή

Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Βάλτε τη σάρκα στο μπολ και χρησιμοποιώντας έναν πουρέ πατάτας ή ένα πιρούνι, πολτοποιήστε την στην επιθυμητή συνοχή.

Επεξεργαστείτε τις φωτογραφίες από το να μαζεύετε και να πολτοποιείτε το αβοκάντο σε ένα γυάλινο μπολ.

Προσθέστε ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι, 1 σπόρους και ψιλοκομμένο jalapeno, 2 σπόρους και κομμένες σε κύβους ντομάτες Roma και ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο.

Επεξεργαστείτε φωτογραφίες προσθέτοντας ψιλοκομμένα λαχανικά σε πολτοποιημένο αβοκάντο για να φτιάξετε γουακαμόλε.

Προσθέστε ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και χυμό λάιμ, στη συνέχεια ανακατέψτε τα όλα μαζί και σερβίρετε.

Διαδικασία φωτογραφιών παρασκευής γουακαμόλε.

Συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα

  • Βεβαιωθείτε ότι τα αβοκάντο σας είναι τέλεια ώριμα χωρίς κανένα μώλωπα. Εάν έχουν κάποιες καφέ κηλίδες, απλώς αφαιρέστε τις και χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο αβοκάντο.
  • Δεδομένου ότι η σάρκα της ντομάτας είναι συχνά υδαρής και πολύ μαλακή, μου αρέσει να την αφαιρώ πριν την κόψω σε κύβους.
  • Το βρίσκω αυτό Η χρήση μηχανής πουρέ πατάτας κάνει τη διαδικασία πολτοποίησης ευκολότερη και ταχύτερη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό πιρούνι ή έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής.
  • Χρησιμοποιήστε μόνο φρέσκο ​​χυμό λάιμ! Ο εμφιαλωμένος χυμός δεν θα λειτουργήσει σε αυτή τη συνταγή.
Γκουακαμόλε σε λευκό μπολ με τορτίγιες γύρω του.

Επιλογές και αντικαταστάσεις

  • προτιμώ να χρησιμοποιήστε κόκκινο κρεμμύδι σε αυτή τη συνταγή. Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε με λευκό κρεμμύδι.
  • Το κλασικό γουακαμόλε φτιάχνεται με κόλιαντρο. Αλλά για εσάς που δεν σας αρέσει η γεύση του κόλιανδρου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίπεδο μαϊντανό. Θα αλλάξει ελαφρώς τη γεύση, αλλά θα εξακολουθεί να έχει ωραία γεύση.
  • Εάν δεν μπορείτε να βρείτε jalapeno στο κατάστημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιπεριά σεράνο.
  • Ως παραλλαγή, μπορείτε επίσης προσθέστε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο για επιπλέον γεύση.
Γκουακαμόλε σε λευκό μπολ με τορτίγιες γύρω του.

Συχνές Ερωτήσεις

Πώς να αποθηκεύσετε;

Μπορείτε να το διατηρήσετε σε αεροστεγές δοχείο στο ψυγείο για μερικές μέρες.

Μπορώ να το κάνω μπροστά;

Ναι, μπορείτε να το φτιάξετε και να το διατηρήσετε στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε. Ωστόσο, έχει καλύτερη γεύση όταν σερβίρεται εντός 24 ωρών από την παρασκευή του.

Πώς να σταματήσετε το γκουακαμόλε να μαυρίζει;

Υπάρχουν 2 τρόποι για να μην μαυρίσει:
1. Μεταφέρετε το γουακαμόλε σε ένα αεροστεγές δοχείο, τοποθετήστε μια πλαστική μεμβράνη απευθείας πάνω από την επιφάνεια, σπρώχνοντας τον αέρα. Στη συνέχεια κλείνουμε με το καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο.
2. Μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο, πιέστε προς τα κάτω, ρίξτε λίγο νερό να σκεπάσει (δεν θα απορροφήσει το υγρό). Στη συνέχεια σκεπάζουμε με το καπάκι και βάζουμε στο ψυγείο. Για να σερβίρετε, αδειάζετε το υγρό και ανακατεύετε. Μπορεί επίσης να θέλετε να προσθέσετε λίγο χυμό λάιμ για να το φρεσκάρετε.

Γκουακαμόλε σε λευκό μπολ με τορτίγιες γύρω του.
Γκουακαμόλε σε λευκό μπολ με τορτίγιες γύρω του.

Εκτύπωση συνταγής

Απλό Γκουακαμόλε

Μάθετε πώς να φτιάξετε το καλύτερο από ποτέ απλό Guacamole βήμα προς βήμα! Αυτή η συνταγή ντιπ προετοιμάζεται τόσο εύκολα για ένα πάρτι με λίγα μόνο υλικά και τη σερβίρετε με πατατάκια ή τορτίγιες.

Χρόνος προετοιμασίας10 λεπτά

Ωρα μαγειρέματος10 λεπτά

Συνολικός χρόνος20 λεπτά

Σειρά μαθημάτων: Ορεκτικό, μεσημεριανό, Σνακ

Κουζίνα: μεξικάνικος

Μερίδες: 5 Ανθρωποι

Θερμίδες: 209kcal

Συντάκτης: Η Κουζίνα της Βερόνικας

Οδηγίες

  • Κόβουμε τα αβοκάντο στη μέση και αφαιρούμε το κουκούτσι. Βάλτε τη σάρκα στο μπολ και χρησιμοποιώντας έναν πουρέ πατάτας ή ένα πιρούνι, πολτοποιήστε την στην επιθυμητή συνοχή.

  • Προσθέστε ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι, 1 σπόρους και ψιλοκομμένο jalapeno, 2 κομμένες και κομμένες σε κύβους ντομάτες Roma, ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόλιανδρο, ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι και χυμό λάιμ.

  • Ανακατεύουμε όλα μαζί και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

  1. Βεβαιωθείτε ότι τα αβοκάντο σας είναι τέλεια ώριμα χωρίς μώλωπες. Εάν έχουν κάποιες καφέ κηλίδες, απλώς αφαιρέστε τις και χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο αβοκάντο.
  2. Δεδομένου ότι η σάρκα της ντομάτας είναι συχνά υδαρής και πολύ μαλακή, μου αρέσει να την αφαιρώ πριν την κόψω σε κύβους.
  3. Θεωρώ ότι η χρήση ενός πολτοποιητή πατάτας κάνει τη διαδικασία πολτοποίησης ευκολότερη και ταχύτερη. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε ένα κανονικό πιρούνι ή έναν κόφτη ζαχαροπλαστικής.
  4. Χρησιμοποιήστε μόνο φρέσκο ​​χυμό λάιμ! Ο εμφιαλωμένος χυμός δεν θα λειτουργήσει σε αυτή τη συνταγή.
  5. Προτιμώ να χρησιμοποιήσω κόκκινο κρεμμύδι σε αυτή τη συνταγή. Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να το αντικαταστήσετε με λευκό κρεμμύδι.
  6. Το κλασικό γουακαμόλε φτιάχνεται με κόλιαντρο. Αλλά για εσάς που δεν σας αρέσει η γεύση του κόλιανδρου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε επίπεδο μαϊντανό. Θα αλλάξει ελαφρώς τη γεύση, αλλά θα εξακολουθεί να έχει ωραία γεύση.
  7. Εάν δεν μπορείτε να βρείτε jalapeno στο κατάστημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια πιπεριά serrano.
  8. Ως παραλλαγή, μπορείτε επίσης να προσθέσετε λίγο ψιλοκομμένο σκόρδο για επιπλέον γεύση.

Θρέψη

Θερμίδες: 209kcal | Υδατάνθρακες: 14σολ | Πρωτεΐνη: 3σολ | Λίπος: 18σολ | Κορεσμένο λίπος: 3σολ | Νάτριο: 244mg | Κάλιο: 689mg | Ινα: 9σολ | Ζάχαρη: 2σολ | Βιταμίνη Α: 521IU | Βιταμίνη C: 24mg | Ασβέστιο: 25mg | Σίδερο: 1mg

Εσείς φτιάξατε αυτή τη συνταγή;Θα ήθελα να μάθω πώς έγινε! Παρακαλώ ενημερώστε με αφήνοντας μια κριτική παρακάτω. Ή τραβήξτε μια φωτογραφία και μοιραστείτε τη στο Instagram. φροντίστε να μου βάλετε tag @veronikaskitchen.