Cookie Cups with Lemon Curd

Φλυτζάνια μπισκότων με τυρόπηγμα λεμονιού

Posted on

Αυτά τα μπισκότα ζάχαρης με τυρόπηγμα λεμονιού είναι μια τέλεια ιδέα για καλοκαιρινές συνταγές. Τραγανές κούπες μπισκότων ζάχαρης, τάρτα και τυρόπηγμα λεμονιού με εσπεριδοειδή και ελαφριά και κρεμώδη σαντιγί δίνουν έναν νικηφόρο συνδυασμό γεύσεων που θα αποτελέσουν το επίδειξη σε κάθε καλοκαιρινό πάρτι.

Έχει περάσει καιρός από τότε που μοιράστηκα κάποια νέα συνταγή σε αυτό το blog, αν και προσπαθούσα να είμαι πιο συνεπής, δημοσιεύοντας δύο συνταγές την εβδομάδα. Αλλά όλοι χρειάζονται διακοπές, που για μένα είναι σε ένα πολύ όμορφο μέρος ακριβώς δίπλα στο νερό, όπου μπορώ να επαναφορτιστώ με περισσότερες φρέσκες ιδέες για να τις μοιραστώ μαζί σας τους επόμενους μήνες.

Πριν τελειώσουν οι διακοπές, σας έχω μια υπέροχη συνταγή που έφτιαξα πριν λίγο καιρό και δεν είχα την ευκαιρία να δημοσιεύσω. Είναι μια τέλεια καλοκαιρινή συνταγή που μπορείτε να φτιάξετε για να περιποιηθείτε την οικογένεια ή τους φίλους σας σε ένα καλοκαιρινό πάρτι. Αυτά τα δροσιστικά μίνι φλιτζάνια μπισκότων με σπιτικά Τάρτο τυρόπηγμα λεμονιού και η κρεμώδης σαντιγί είναι διασκεδαστική και είναι πολύ νόστιμη! Αν και ήμουν πάντα θαυμαστής οποιωνδήποτε επιδορπίων με λεμόνι, αυτές οι συγκεκριμένες κούπες για μπισκότα λεμονιού είναι έξω από αυτόν τον κόσμο!

Φλυτζάνια μπισκότων με τυρόπηγμα λεμονιού

Ιδανικά, μου αρέσει να φτιάχνω και να συναρμολογώ Φλιτζάνια μπισκότων με γέμιση λεμονόπηκτο μια μέρα πριν και να τα συμπληρώνω με παγωμένη σαντιγί πριν τα σερβίρω. Αυτό μου επιτρέπει να επικεντρωθώ σε άλλες σημαντικές προετοιμασίες της τελευταίας στιγμής και να διασκεδάσω τους καλεσμένους.

Δείτε τις άλλες καλοκαιρινές συνταγές μου:

Φλυτζάνια μπισκότων με τυρόπηγμα λεμονιού

Πως να το φτιαξεις

Συνήθως ξεκινάω με την προετοιμασία της γέμισης με λεμονόπηγμα. Αν δεν το έχετε φτιάξει ποτέ πριν, θα εκπλαγείτε με το πόσο εύκολο είναι να το φτιάξετε. Νομίζω ότι είναι απαραίτητο να έχουμε μια καλή εύκολη συνταγή για τυρόπηγμα με λεμόνι, καθώς μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε σε τόσες πολλές λιχουδιές, όπως γέμιση κέικ, cupcakes, επιδόρπιο με λεμονόκουπες, τάρτες φρούτων, φλιτζάνια για πίτα με μαρέγκα λεμόνι, σφολιάτα και τόσα άλλα ψησίματα καλούδια.

Φλυτζάνια μπισκότων με τυρόπηγμα λεμονιού

Ενώ το τυρόπηγμα λεμονιού κρυώνει στο ψυγείο, μπορείτε να αρχίσετε να προετοιμάζετε τα μπισκότα. Για να τα φτιάξετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια κανονική ζύμη για μπισκότα από ένα κατάστημα ή, κατά προτίμηση, να χρησιμοποιήσετε τη βασική μου συνταγή για μπισκότα και να την φτιάξετε από την αρχή, καθώς δεν χρειάζεται καθόλου χρόνος.

Για να φτιάξετε σχήματα φλιτζανιών, είναι εύκολο να φτιάξετε αυτά τα μπισκότα χρησιμοποιώντας α μίνι φόρμα για μάφιν. Ρίξτε μια κουταλιά της σούπας από τη ζύμη μπισκότων σε ένα μίνι φόρμα για μάφιν, και με τα δάχτυλά σας απλώνετε τη ζύμη δημιουργώντας ένα βαθύ πηγάδι. Μου αρέσει επίσης να βάζω φορμάκια για μάφινς με προκατασκευασμένα μπισκότα στην κατάψυξη για περίπου 10 λεπτά, καθώς βοηθάει τη ζύμη να διατηρείται σε φόρμα και να μην απλώνεται πολύ κατά το ψήσιμο. Ωστόσο, εάν τα φλιτζάνια σας για μπισκότα ψήθηκαν ως κανονικά μίνι μάφιν χωρίς πηγάδι, μπορείτε απλώς να χαράξετε μικρά πηγάδια χρησιμοποιώντας ένα μικρό μαχαίρι.

Φλυτζάνια μπισκότων με τυρόπηγμα λεμονιού

Για να συναρμολογήσετε αυτές τις όμορφες κούπες λεμονιού, πάρτε τελείως κρυωμένα φλιτζάνια μπισκότων και γεμίστε τα με το παγωμένο τυρόπηγμα λεμονιού, περίπου 1 κουταλάκι του γλυκού το καθένα. Στη συνέχεια, προσθέστε λίγη σαντιγί. Προαιρετικά, μπορείτε να διακοσμήσετε αυτές τις κούπες μπισκότων με μούρα ή φύλλα μέντας.

Φλυτζάνια μπισκότων με τυρόπηγμα λεμονιού

Εσείς φτιάξατε αυτή τη συνταγή;;! Θα ήθελα να μάθω πώς έγινε! αφήστε ένα σχόλιο και μια βαθμολογία παρακάτω👇 σας ευχαριστούμε!

Φλυτζάνια μπισκότων με τυρόπηγμα λεμονιού

Αυτά τα μπισκότα με τυρόπηγμα λεμονιού είναι μια τέλεια ιδέα για καλοκαιρινές συνταγές. Τραγανές κούπες μπισκότων, τάρτα και τυρόπηγμα λεμονιού με εσπεριδοειδή και ελαφριά και κρεμώδη σαντιγί δίνουν έναν νικηφόρο συνδυασμό γεύσεων που θα αποτελέσουν το επίδειξη σε κάθε καλοκαιρινό πάρτι.

Χρόνος προετοιμασίας30 λεπτά

Ωρα μαγειρέματος1 hr

Συνολικός χρόνος1 hr 30 λεπτά

Σειρά μαθημάτων: Επιδόρπιο

Κουζίνα: Αμερικανός

Μερίδες: 36 Φλιτζάνια για μπισκότα

Θερμίδες: 156kcal

Συγγραφέας: Η Κουζίνα της Βερόνικας

Συστατικά

Υλικά για το Lemon Curd:

Υλικά για μπισκότα:

Υλικά για σαντιγί:

Οδηγίες

Πώς να φτιάξετε τυρόπηγμα λεμονιού:

  • Σε μια μέτρια κατσαρόλα χτυπάμε μαζί τα αυγά και την κρυσταλλική ζάχαρη, μέχρι να ομογενοποιηθούν με ένα απαλό χρώμα. Προσθέστε αλάτι, ξύσμα λεμονιού και χυμό λεμονιού και ανακατέψτε καλά.

  • Τοποθετήστε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και προσθέστε το ψιλοκομμένο βούτυρο στο μείγμα. Ανακατεύοντας συνεχώς, μαγειρέψτε το μείγμα μέχρι να λιώσει το βούτυρο και να πήξει το τυρόπηγμα.

  • Αφήνουμε το τυρόπηγμα να σιγοβράσει απαλά, στη συνέχεια το βγάζουμε από τη φωτιά και το στραγγίζουμε μέσα από ένα λεπτό πλέγμα σε ένα μπολ. Αφήστε το μείγμα να κρυώσει για περίπου 10 λεπτά, στη συνέχεια καλύψτε με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για περίπου 2 ώρες.

Πώς να φτιάξετε φλιτζάνια μπισκότων:

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F, ψεκάστε 3 (12 μετρήσεις) φόρμες για μίνι για muffins με μαγειρικό αντικολλητικό σπρέι και αφήστε το στην άκρη.

  • Σε ένα μέτριο μπολ, κοσκινίζουμε μαζί το αλεύρι, τη σόδα και το αλάτι. Αφήνω στην άκρη.

  • Σε ένα μόνιμο μίξερ, χρησιμοποιώντας ένα εξάρτημα κουπιών, κρέμα μαζί σε ένα βούτυρο υψηλής ταχύτητας και κρυσταλλική ζάχαρη για περίπου 3 λεπτά μέχρι να γίνει ελαφρύ και αφράτο. Προσθέστε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ξανά μέχρι να ενσωματωθούν καλά.

  • Προσθέστε τα ξηρά υλικά στο μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

  • Χρησιμοποιώντας μια σέσουλα παγωτού (μέγεθος 1 κουταλιά της σούπας) βάλτε τη ζύμη στις φόρμες για μίνι μάφιν. Με τα δάχτυλά μας απλώνουμε τη ζύμη δημιουργώντας ένα βαθύ πηγάδι. Βάλτε τα φορμάκια με τη ζύμη στην κατάψυξη για 10 λεπτά πριν τα ψήσετε, για να μην απλωθεί πολύ η ζύμη.

  • Ψήνουμε στους 350°F για περίπου 12-15 λεπτά ή μέχρι οι άκρες να πάρουν χρυσαφί χρώμα και η ζύμη να μπει στη μέση. Όταν είναι έτοιμα τα μπισκότα, τα βγάζετε από το φούρνο και τα αφήνετε να κάτσουν στον πάγκο στις φόρμες για μάφινς για περίπου 10 λεπτά. Τα βγάζετε σε μια σχάρα για να κρυώσουν εντελώς.

Πώς να φτιάξετε σαντιγί:

  • Σε ένα μόνιμο μίξερ, χρησιμοποιώντας ένα εξάρτημα χτυπήματος, προσθέστε κρύα παχύρρευστη κρέμα, ζάχαρη άχνη και εκχύλισμα βανίλιας. Χτυπάτε το μείγμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να γίνει σφιχτό, μην το χτυπάτε υπερβολικά.

  • Ψύξτε μέχρι να είναι έτοιμο για χρήση.

Πώς να συναρμολογήσετε φλιτζάνια μπισκότων με τυρόπηγμα λεμονιού:

  • Χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού ή ένα σακουλάκι με κομμένη άκρη, ρίξτε 1 κουταλάκι του γλυκού τυρόπηγμα λεμονιού σε κάθε φλιτζάνι μπισκότου.

  • Χρησιμοποιώντας μια άκρη σωληνώσεων, περάστε τη σαντιγί πάνω από το τυρόπηγμα λεμονιού.

  • Προαιρετικά: Μπορείτε να το γαρνίρετε με μούρα ή φύλλα μέντας.

  • Το βάζετε στο ψυγείο σε σκεπασμένο δοχείο μέχρι να το σερβίρετε.

Θρέψη

Σερβίρισμα: 1φλιτζάνι μπισκότων | Θερμίδες: 156kcal | Υδατάνθρακες: 15.4σολ | Πρωτεΐνη: 2σολ | Λίπος: 9.7σολ | Κορεσμένο λίπος: 5.8σολ | Χοληστερίνη: 55.1mg | Νάτριο: 30.3mg | Ινα: 0.2σολ | Ζάχαρη: 9.3σολ

Εσείς φτιάξατε αυτή τη συνταγή;Θα ήθελα να μάθω πώς έγινε! Παρακαλώ ενημερώστε με αφήνοντας μια κριτική παρακάτω. Ή τραβήξτε μια φωτογραφία και μοιραστείτε τη στο Instagram. φροντίστε να μου βάλετε tag @veronikaskitchen.