Το νέο iPhone SE μόλις ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ.

Το νέο iPhone SE μόλις ΑΚΥΡΩΘΗΚΕ.

Posted on

Χάρη σε μια αργά τη νύχτα (στη ζώνη ώρας μου) tweet από τον αναλυτή Ming-Chi Kuoμόλις το μάθαμε σύμφωνα με την πρόσφατη έρευνά του: η Apple προφανώς ακύρωσε την παραγωγή του iPhone SE 4ης γενιάς… ω αγόρι.

Δυστυχώς, ο Ming-Chi Kuo έχει αρκετά αξιοσέβαστο ιστορικό αναλύσεων και προβλέψεων και πιστεύει ακράδαντα ότι λόγω της σταθερά κακής απόδοσης πωλήσεων των iPhones σε χαμηλότερες τιμές και άλλων παραγόντων, το iPhone SE 4 είτε αναβάλλεται είτε ακυρώνεται οριστικά:

Λοιπόν αυτό είναι απλώς το χειρότερο. Ο Kuo πιστεύει ότι λόγω του γενικού οικονομικού κλίματος και των προγραμματισμένων σχεδιαστικών αλλαγών (αυτό εμείς που διέρρευσε, παρεμπιπτόντως) όπως μια οθόνη πλήρους οθόνης, το FaceID και μια σχεδίαση πιο εναρμονισμένη με το iPhone XR, η Apple θα πρέπει να διογκώσει τη συνολική τιμή λιανικής του iPhone SE 4 – σκοτώνοντας τη θέση της στην αγορά:

Φυσικά αυτά είναι απογοητευτικά νέα. Προηγουμένως, τα iPhones χαμηλότερης τιμής ήταν απόλυτοι πόρτες στις αντίστοιχες γενιές τους με το iPhone XR να είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο. Είναι σαφές ότι οι πρόσφατες συσκευές όπως το iPhone 14 και ακόμη και το iPhone 13 πριν από αυτό δεν προσελκύουν εντυπωσιακές πωλήσεις όπως έκαναν σε προηγούμενες γενιές.

Η τρέχουσα σκέψη είναι ότι η Apple αποτυγχάνει να παρέχει στους καταναλωτές τον κατάλληλο λόγο για να επιλέξουν τη συσκευή με χαμηλότερη τιμή, σε σύγκριση με κάτι με συναρπαστικά χαρακτηριστικά όπως το iPhone 14 Pro.

Σκεφτείτε τη θέση του iPhone XR στην αγορά: παρουσιάστηκε σε αρκετά χαμηλότερη τιμή, πιο ποικίλα χρώματα και η Apple έκοψε τις σωστές γωνίες ώστε οι καταναλωτές να αποφασίσουν εύκολα ότι άξιζε την τιμή εισόδου για να πάρουν τελικά την εγκοπή. Η απελευθέρωση συσκευών όπως το βασικό μοντέλο iPhone 14 απλά δεν το κόβει.

Φίλε, αυτό είναι χάλια. Καταλαβαίνω το σκεπτικό πίσω από μια τέτοια απόφαση, αλλά… το χάλι. Είμαι σίγουρα προκατειλημμένος επειδή κυκλοφορήσαμε τόσο εκπληκτικά renders μόλις πριν από λίγους μήνες και ποιος ξέρει – το iPhone SE 4th gen Πραγματικά ήταν η συσκευή που απέδειξε στην Apple ότι τα iPhone με χαμηλότερες τιμές έχουν θέση στην αγορά.

Υποθέτω ότι μπορεί να μην το μάθουμε ποτέ 🙃