Οι προδιαγραφές του νέου Mac Pro θα είναι τρελές

Οι προδιαγραφές του νέου Mac Pro θα είναι τρελές

Posted on

Χάρη σε μια αναφορά από τον Mark Gurman, μαθαίνουμε ότι οι δοκιμές της Apple για το επόμενο Mac Pro είναι πολύ σε εξέλιξη και οι προδιαγραφές που θα πρέπει να περιμένουμε να έχει αυτή η επόμενη καταχώρηση είναι απολύτως παράφρων… Ας το συζητήσουμε!

Στο τελευταίο ενημερωτικό δελτίο Power On του Mark Gurman, αναφέρει λεπτομερώς τα τρέχοντα σχέδια της Apple για το επερχόμενο Mac Pro – ότι η αρχική ιδέα ήταν να είχε ήδη κυκλοφόρησε, αλλά λόγω αλλαγών στην κατασκευή chip και γενικά σχέδια παραγωγής, το Mac Pro που όλοι περιμέναμε καθυστέρησε.

Ευτυχώς αυτές οι καθυστερήσεις λειτουργούν προς όφελός μας, επειδή το Mac Pro που περιμένουμε τώρα βρίσκεται σε διαφορετικό επίπεδο εντελώς χάρη στο ότι είναι εξοπλισμένο με ένα νέο τσιπ M2 Ultra, ανά Mark:

Το τσιπ M2 Ultra προορίζεται να έχει ορισμένες σοβαρές προδιαγραφές για επαγγελματίες χρήστες, συμπεριλαμβανομένων έως και 24 πυρήνων CPU, 76 πυρήνων γραφικών και τη δυνατότητα να συμπληρώνει το μηχάνημα με τουλάχιστον 192 gigabyte μνήμης.

Μαρκ Γκούρμαν

Αυτές οι προδιαγραφές είναι απολύτως παράλογες. Ακούσαμε τελευταία φορά τον Mark να μιλά για αυτή τη γενική διαμόρφωση στα τέλη Οκτωβρίου, αλλά φίλε… είναι πραγματικά κάτι. Για να σκεφτείτε ότι αυτή ήταν μόνο μια προγραμματισμένη διαμόρφωση και ότι αρχικά σχεδιάστηκε μια άλλη ταχύτερη επιλογή με ένα chipset “M2 Extreme” σε προσφορά:

Ένα τσιπ M2 Extreme θα το είχε διπλασιάσει σε 48 πυρήνες CPU και 152 πυρήνες γραφικών. Αλλά εδώ είναι τα κακά νέα: Η εταιρεία πιθανότατα έχει καταργήσει αυτή τη διαμόρφωση ανώτερης τεχνολογίας, κάτι που μπορεί να απογοητεύσει τους πιο απαιτητικούς χρήστες της Apple – τους φωτογράφους, τους συντάκτες και τους προγραμματιστές που βραβεύουν αυτό το είδος υπολογιστικής ισχύος.

Μαρκ Γκούρμαν

Όπως είναι λογικό, η Apple αποφάσισε να καταργήσει την παραγωγή της επιλογής M2 Extreme υψηλότερου επιπέδου λόγω ενός Mac Pro με διαμόρφωση M2 Extreme που κοστίζει περίπου 10.000 $ USD χωρίς άλλες αναβαθμίσεις. Αυτό είναι πολύ χρημάτων, που η Apple έκρινε ότι δεν άξιζε τους περιορισμένους αριθμούς πωλήσεων σε σύγκριση με το κόστος μηχανικής και παραγωγής.

Ωστόσο, αυτή η αλλαγή των σχεδίων θα είναι αναμφίβολα όφελος για τους καταναλωτές, επειδή η διατήρηση του νέου Mac Pro στην τυπική δομή M2 Ultra της Apple θα επιτρέψει πολύ σημαντικά, πιο οικονομικά χαρακτηριστικά: εύκολη δυνατότητα επέκτασης για τη μνήμη, την αποθήκευση και άλλα εξαρτήματα.

Τα πράγματα φαίνονται πολλά υποσχόμενα για το νέο Mac Pro. Δυστυχώς, ο Mark δεν μπόρεσε να παράσχει βαθύτερη εικόνα για την πιθανή κυκλοφορία, αλλά τα σημάδια δείχνουν μια γενική ημερομηνία το 2023.

Apple, ήρθε η ώρα να αποκτήσετε ένα νέο Mac Pro στα πρόσωπά μας. Το προηγούμενο Mac Pro με βάση την Intel εξακολουθεί να πωλείται, αλλά με την άνοδο του πυριτίου της Apple, δεν υπάρχει κανένας τρόπος να σπαταλήσει κανείς το χρόνο του σε αυτόν τον παλιό, τραχύ τρίφτη τυριού.