Συνταγή σπιτικού ψωμιού σάντουιτς – Veronika’s Kitchen

Posted on

Μάθετε πώς να φτιάξετε ένα νόστιμο ψωμί στο σπίτι με μόλις 7 απλά υλικά. Αυτή η αλάνθαστη συνταγή με ένα μάθημα βήμα προς βήμα θα σας βοηθήσει να φτιάξετε το καλύτερο κλασικό λευκό ψωμί που θα είναι τέλειο για σάντουιτς και τοστ!

Η παρασκευή ψωμιού στο σπίτι είναι πολύ πιο εύκολη από ό,τι νομίζετε. Χρησιμοποιώντας απλώς 7 συστατικά (νερό, γάλα, δραστική ξηρή μαγιά, ζάχαρη, αλάτι και αλεύρι) θα το κάνετε έχετε ένα νόστιμο μαλακό ψωμί σάντουιτς για όλη την οικογένειά σας!

Μου αρέσει να το χρησιμοποιώ για σάντουιτς, PB&J, τοστ ή ακόμα και γαλλικό τοστ. Και σίγουρα θέλετε να έχετε ένα ή δύο κομμάτια με ένα Ολλανδικό μοσχαρίσιο στιφάδο φούρνου, Σούπα μπορς με μοσχάριή Ιταλική γαμήλια σούπα στιγμιαίας κατσαρόλας.

Πιστέψτε με, θα ΓΕΥΤΕΙΤΕ τη διαφορά μεταξύ αγορασμένης από το κατάστημα και σπιτικής ποικιλίας!

Γιατί να το φτιάξεις στο σπίτι

  • Είναι εύκολο να γίνει
  • Χωρίς συντηρητικά
  • Το σπίτι σας θα μυρίζει σαν φούρνος!

Γιατί λειτουργεί αυτή η συνταγή

Το τέλειο ψωμί σάντουιτς πρέπει να είναι μαλακό και μαστιχωτό μέσα ενώ έχοντας ένα όμορφο χρυσό ψήσιμο έξω. Αυτό ακριβώς κάνει αυτή η συνταγή!

Το γάλα και το βούτυρο παρέχουν αρκετό λίπος για να διατηρήσουν αυτή τη ζύμη απαλή, ενώ ενισχύουν τη γεύση.

Υλικά για λευκό ψωμί σάντουιτς.

Πως να το φτιαξεις

Φτιάξτε τη ζύμη

Στο μπολ του μίξερ σας, βάλτε μαζί ζεστό νερό, ζεστό γάλα, δραστική ξηρή μαγιά και ζάχαρη. Δώστε το γρήγορα ανακατεύουμε και αφήνουμε να καθίσει για 5 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα η μαγιά θα ενεργοποιηθεί και θα δείτε φυσαλίδες πάνω από το μείγμα (Φωτογραφίες 1-6).

Επεξεργαστείτε φωτογραφίες για το πώς να φτιάξετε ψωμί σάντουιτς.

Σε 5 λεπτά, προσθέτουμε αλάτι, λιωμένο βούτυρο και 1 φλιτζάνι αλεύρι (Φωτογραφίες 7-10).

Επεξεργαστείτε φωτογραφίες για το πώς να φτιάξετε ψωμί σάντουιτς.

Χρησιμοποιώντας ένα εξάρτημα ζύμης σε ένα μίξερ βάσης, ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέστε άλλο ένα φλιτζάνι αλεύρι και ανακατέψτε πάλι. Επειτα προσθέτουμε το 3ο φλιτζάνι από το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά (Φωτογραφίες 11-16).

Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά.

Αυξάνουμε την ταχύτητα σε μέτρια/χαμηλή και ζυμώνουμε τη ζύμη στο μίξερ για 3-4 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι λίγο κολλώδης.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Δεδομένου ότι διαφορετικές μάρκες αλευριού έχουν διαφορετική ποσότητα υγρασίας και υφής, μπορεί να χρειαστείτε λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η ζύμη σας είναι λεία και να μείνει ενωμένη αλλά ακόμα λίγο κολλώδης. Εάν η ζύμη είναι πολύ στεγνή, μπορείτε να τελειώσετε με σκληρό ψωμί.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ 2: Αν δεν έχετε μίξερ, μπορείτε να ανακατέψετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και να ζυμώσετε τη ζύμη με το χέρι.

Επεξεργαστείτε φωτογραφίες ανάμειξης ζύμης σε μίξερ βάσης.

1αγ αύξηση

Αβασάνιστα αλείφουμε τη ζύμη από όλες τις πλευρές με ελαιόλαδο και το ξαναβάζουμε στο μπολ. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και πετσέτα. Αφήστε το να φουσκώσει για 2 ώρες, θα διπλασιαστεί σε όγκο (Φωτογραφίες 17-22).

Επεξεργαστείτε φωτογραφίες για το πώς να φτιάξετε ψωμί σάντουιτς.

Σχήμα

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, τρυπήστε το για να απελευθερωθεί ο αέρας και το τοποθετούμε σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή έναν πλάστη, τυλίγουμε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα, περίπου 8×15 ίντσες (Φωτογραφίες 23-28).

Το τυλίγουμε σε ρολό σε ένα κούτσουρο και το βάζουμε σε μια ελαφρά λαδωμένη φόρμα 9×5 (Φωτογραφία 29).

Επεξεργαστείτε φωτογραφίες για το πώς να δουλέψετε τη ζύμη ψωμιού.

2nd αύξηση

Σκεπάζουμε ξανά με πλαστική μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Θα πρέπει να ανέβει περίπου 1-1 ½ ίντσα πάνω από την κορυφή του ταψιού (Φωτογραφίες 30-31).

Επεξεργαστείτε φωτογραφίες για το πώς να διογκώσετε τη ζύμη ψωμιού.

Ψήνω

Όταν είναι έτοιμο για ψήσιμο, προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F και ρυθμίστε το ράφι σε χαμηλότερο επίπεδο. Τοποθετώντας το τηγάνι σε χαμηλότερο επίπεδο, δεν θα καεί η κορυφή.

Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 195°F.

Ελέγξτε το ψωμί 20 λεπτά μετά την έναρξη του ψησίματος. Εάν το επάνω μέρος είναι πολύ σκοτεινό, καλύψτε το χαλαρά με αλουμινόχαρτο.

Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε σε ένα ταψί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Μια κοντινή φωτογραφία ενός κομμένου λευκού ψωμιού σάντουιτς.

Συμβουλές για καλύτερα αποτελέσματα

  1. Όταν ζυμώνετε τη ζύμη, αυτό πρέπει να είναι λίγο κολλώδες (σαν Ζύμη πίτσας). Αυτό θα βοηθήσει το ψωμί να μείνει πιο μαλακό και μαστιχωτό αφού ψηθεί.
  2. Επειδή οι διαφορετικές μάρκες αλευριού έχουν διαφορετική υφή και υγρασία αλευριού, μπορεί να χρειαστείτε λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι στη ζύμη σας. Γι’ αυτό μου αρέσει να προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και απλά να κοιτάζω την υφή της ζύμης. Όταν το ζυμώνετε, θα πρέπει να γίνει μια ωραία λεία μπάλα αλλά να είναι ακόμα λίγο κολλώδης.
  3. Μην παραλείπετε το γάλα και μην το αντικαταστήσετε με νερό σε αυτή τη συνταγή. Αυτό είναι ένα από τα βασικά συστατικά για απαλή υφή.
  4. Χρησιμοποιώ αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε αυτή τη συνταγή καθώς είναι το πιο δημοφιλές είδος αλευριού που έχει ο καθένας στο ντουλάπι του. Εάν έχετε αλεύρι για ψωμί στο σπίτι, μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε. Θα βοηθήσει το ψωμί να είναι πιο μαλακό με πιο μασώμενη κρούστα.
  5. Κατά το ψήσιμο, φροντίστε να το βάλετε σε μια κάτω σχάρα για να μην καεί το πάνω μέρος. Αν αρχίσει να σκοτεινιάζει πολύ, καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο για να μην καεί.
Λευκό ψωμί σε φέτες με βούτυρο και μαρμελάδα.

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Πώς να το αποθηκεύσετε; Δεδομένου ότι αυτή η συνταγή δεν έχει συντηρητικά όπως μια ποικιλία που αγοράζεται από το κατάστημα, δεν διατηρείται τόσο πολύ. Μου αρέσει να το τυλίγω με πλαστική μεμβράνη (αφού κρυώσει εντελώς) και να το βάζω στο ψυγείο. Έτσι θα μείνει φρέσκο ​​για 5-7 μέρες.

Μπορώ να το παγώσω; Ναί! Πρώτα τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη και μετά σε αλουμινόχαρτο. Θα μείνει φρέσκο ​​στην κατάψυξη έως και 2 μήνες. Μπορείτε επίσης να κόψετε το ψωμί σε φέτες πριν το καταψύξετε, ώστε να ξεπαγώσει ευκολότερα απλά βάζοντας τις φέτες στη τοστιέρα για να ζεσταθεί.

Δύο φέτες ψωμί, με βούτυρο και μαρμελάδα σε ένα γκρίζο πιάτο.

Θέλετε περισσότερο ψωμί;

Εσείς φτιάξατε αυτή τη συνταγή;;! Θα ήθελα να μάθω πώς έγινε! αφήστε ένα σχόλιο και μια βαθμολογία παρακάτω👇 σας ευχαριστούμε!

Λευκό ψωμί σε φέτες με βούτυρο και μαρμελάδα.

Εκτύπωση συνταγής

Συνταγή για σπιτικό ψωμί σάντουιτς

Μάθετε πώς να φτιάξετε ένα νόστιμο ψωμί στο σπίτι με 7 απλά υλικά. Αυτή η αλάνθαστη συνταγή με ένα μάθημα βήμα προς βήμα θα σας βοηθήσει να φτιάξετε το καλύτερο κλασικό λευκό ψωμί που θα είναι τέλειο για σάντουιτς και τοστ!

Χρόνος προετοιμασίας40 λεπτά

Ωρα μαγειρέματος30 λεπτά

Συνολικός χρόνος4 ώρες

Σειρά μαθημάτων: Πρωινό, Δείπνο, Μεσημεριανό

Κουζίνα: Αμερικανός

Μερίδες: 1 φρατζόλα

Θερμίδες: 2336kcal

Συγγραφέας: Η Κουζίνα της Βερόνικας

Οδηγίες

  • Στο μπολ του μίξερ σας, βάλτε μαζί 1 φλιτζάνι ζεστό νερό, ¼ φλιτζάνι ζεστό γάλα, 2 ¼ κουταλάκι του γλυκού δραστική ξηρή μαγιά και 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Ανακατέψτε το γρήγορα και αφήστε το να καθίσει για 5 λεπτά. Σε αυτό το διάστημα η μαγιά θα ενεργοποιηθεί και θα δείτε φυσαλίδες πάνω από το μείγμα.

  • Σε 5 λεπτά, προσθέστε 1 ⅔ κουταλάκι του γλυκού αλάτι, ¼ φλιτζάνι λιωμένο βούτυρο και 1 φλιτζάνι αλεύρι.

  • Χρησιμοποιώντας ένα εξάρτημα ζύμης σε ένα μίξερ, ανακατεύουμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθεί. Προσθέστε άλλο ένα φλιτζάνι αλεύρι και ανακατέψτε ξανά. Στη συνέχεια προσθέτουμε το 3ο φλιτζάνι από το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί καλά.

  • Προσθέστε σταδιακά το υπόλοιπο αλεύρι 1 κουταλιά της σούπας κάθε φορά.

  • Αυξάνουμε την ταχύτητα σε μέτρια/χαμηλή και ζυμώνουμε τη ζύμη στο μίξερ για 3-4 λεπτά. Η ζύμη πρέπει να είναι λίγο κολλώδης.

  • ΣΗΜΕΙΩΣΗ 1: Δεδομένου ότι διαφορετικές μάρκες αλευριού έχουν διαφορετική ποσότητα υγρασίας και υφής, μπορεί να χρειαστείτε λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι. Απλώς βεβαιωθείτε ότι η ζύμη σας είναι λεία και να μείνει ενωμένη αλλά ακόμα λίγο κολλώδης. Εάν η ζύμη είναι πολύ στεγνή, μπορείτε να τελειώσετε με σκληρό ψωμί.

  • Αλείφουμε ελαφρά τη ζύμη από όλες τις πλευρές με ελαιόλαδο και την ξαναβάζουμε στο μπολ. Σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη και πετσέτα. Αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 2 ώρες, θα διπλασιαστεί σε όγκο.

  • Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, τρυπήστε την για να απελευθερωθεί ο αέρας και τοποθετήστε την σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια εργασίας. Χρησιμοποιώντας τα χέρια σας ή έναν πλάστη, τυλίξτε τη ζύμη σε ορθογώνιο σχήμα, περίπου 8×15 ίντσες.

  • Το τυλίγουμε σε ρολό σε ένα κούτσουρο και το βάζουμε σε μια ελαφρά λαδωμένη φόρμα 9×5.

  • Σκεπάζουμε ξανά με πλαστική μεμβράνη και πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για 1 ώρα. Η ζύμη πρέπει να φουσκώσει περίπου 1-1 ½ ίντσα πάνω από την κορυφή του ταψιού.

  • Όταν είστε έτοιμοι να ψήσετε, προθερμάνετε το φούρνο στους 350°F και ρυθμίστε τη σχάρα σε χαμηλότερο επίπεδο. Τοποθετώντας το τηγάνι σε χαμηλότερο επίπεδο, δεν θα καεί η κορυφή.

  • Ψήστε για περίπου 30-35 λεπτά ή μέχρι η εσωτερική θερμοκρασία να φτάσει τους 195°F.

  • Ελέγξτε το ψωμί 20 λεπτά μετά την έναρξη του ψησίματος. Εάν το επάνω μέρος είναι πολύ σκοτεινό, καλύψτε το χαλαρά με αλουμινόχαρτο.

  • Όταν ψηθεί, το βγάζουμε από το φούρνο και το αφήνουμε σε ένα ταψί για 10 λεπτά. Στη συνέχεια μεταφέρετε σε σχάρα για να κρυώσει εντελώς.

Σημειώσεις

1. Αν δεν έχετε μίξερ, μπορείτε να ανακατέψετε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και να ζυμώσετε τη ζύμη με το χέρι.
2. Επειδή οι διαφορετικές μάρκες αλευριού έχουν διαφορετική υφή και υγρασία, μπορεί να χρειαστείτε λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι στη ζύμη σας. Γι’ αυτό μου αρέσει να προσθέτω σταδιακά το αλεύρι και απλά να κοιτάζω την υφή της ζύμης. Όταν το ζυμώνετε, θα πρέπει να γίνει μια ωραία λεία μπάλα αλλά να είναι ακόμα λίγο κολλώδης.
3. Όταν ζυμώνετε τη ζύμη, πρέπει να είναι λίγο κολλώδης (σαν ζύμη πίτσας). Αυτό θα βοηθήσει το ψωμί να παραμείνει πιο μαλακό και πιο μασητό μετά το ψήσιμο.
4. Μην παραλείψετε το γάλα και μην το αντικαταστήσετε με νερό σε αυτή τη συνταγή. Αυτό είναι ένα από τα βασικά συστατικά για το μαλακό ψωμί.
5. Χρησιμοποιώ αλεύρι για όλες τις χρήσεις σε αυτή τη συνταγή καθώς είναι το πιο δημοφιλές είδος αλευριού που έχει ο καθένας στο ντουλάπι του. Εάν έχετε αλεύρι για ψωμί στο σπίτι, μη διστάσετε να το χρησιμοποιήσετε. Θα βοηθήσει το ψωμί να είναι πιο μαλακό με πιο μασώμενη κρούστα.
6. Κατά το ψήσιμο, φροντίστε να το βάλετε σε μια κάτω σχάρα για να μην καεί το πάνω μέρος. Αν αρχίσει να σκοτεινιάζει πολύ, καλύψτε χαλαρά με αλουμινόχαρτο για να μην καεί.
Πώς να το αποθηκεύσετε; Δεδομένου ότι αυτή η συνταγή δεν έχει συντηρητικά όπως μια ποικιλία που αγοράζεται από το κατάστημα, δεν διατηρείται τόσο πολύ. Μου αρέσει να το τυλίγω με πλαστική μεμβράνη (αφού κρυώσει τελείως) και να το βάζω στο ψυγείο. Έτσι θα μείνει φρέσκο ​​για 5-7 μέρες.
Μπορώ να το παγώσω; Ναί! Πρώτα τυλίξτε το σε πλαστική μεμβράνη και μετά σε αλουμινόχαρτο. Θα μείνει φρέσκο ​​στην κατάψυξη έως και 2 μήνες. Μπορείτε επίσης να κόψετε το ψωμί σε φέτες πριν το καταψύξετε, ώστε να ξεπαγώσει ευκολότερα απλά βάζοντας τις φέτες στη τοστιέρα για να ζεσταθεί.

Θρέψη

Σερβίρισμα: 1φρατζόλα | Θερμίδες: 2336kcal | Υδατάνθρακες: 372σολ | Πρωτεΐνη: 59σολ | Λίπος: 68σολ | Κορεσμένο λίπος: 33σολ | Χοληστερίνη: 127mg | Νάτριο: 3944mg | Κάλιο: 807mg | Ινα: 19σολ | Ζάχαρη: 28σολ | Βιταμίνη Α: 1498IU | Ασβέστιο: 148mg | Σίδερο: 21mg

Εσείς φτιάξατε αυτή τη συνταγή;Θα ήθελα να μάθω πώς έγινε! Παρακαλώ ενημερώστε με αφήνοντας μια κριτική παρακάτω. Ή τραβήξτε μια φωτογραφία και μοιραστείτε τη στο Instagram. φροντίστε να μου βάλετε tag @veronikaskitchen.